Wie ben ik?

Wie ben ik

Ik ben Inge Wouters, opgegroeid op een boerderij en van jongs af aan met dieren aan het werk. Als kind wilde ik graag dierenartsassistent worden, maar doorheen de jaren was ik niet zeker of ik dit mijn verdere leven wilde doen. Naast mijn passie voor dieren was ik veel bezig met sport en bewegen.

Na lang zoeken ben ik uitgekomen bij dierenfysiotherapie. Tijdens mijn laatste jaar dierenverzorging in het middelbaar, ben ik op zoek gegaan hoe ik dit best kon aanpakken. Om dierenfysiotherapie te mogen studeren, heb je het diploma dierenarts of kinesitherapie nodig. Uiteindelijk ben ik kinesitherapie gaan studeren om de inhoud volledig te doorgronden. Na 5 jaar studeren behaalde ik het diploma kinesitherapie bij mensen. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als kinesist om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Tijdens mijn studies kinesitherapie ben ik steeds blijven werken met paarden en honden. Om de omgang met deze dieren verder te ontwikkelen.

Na een jaar werken ben ik de opleiding fysiotherapie voor hond en paard aan de universiteit van Gent gaan studeren. Daarnaast heb ik in Nederland de opleiding ‘Dry needling volgens de methode Schachinger’ gevolgd. Hierdoor kan ik een uitgebreid aanbod aan technieken aanbieden.